ЈКП Стари град, Хајдук Вељкова бб, Шабац
ЈКП Стари градАктуелноПроглашени победници Ликовног конкурса

Проглашени победници Ликовног конкурса26. децембар 2017.

Изложба радова ученика Основних школа приспелих на Ликовни конкурс на тему „Селекција и рециклажа отпада“ који је расписао ЈКП „Стари град“ отворена је синоћ у Галерији Школе примењених уметности. Овом приликом, проглашени су победници и додељене награде ученицима и школама.

Као велико финале Конкурса који је расписао ЈКП „Стари град“ за ученике 3. и 4. разреда основних школа, отворена је изложба коју чини мали део укупно пристиглих радова. Проглашени су победници – школе, разреди, ученици, уручени вредни поклони. Едукација деце нижих разреда основне школе о потреби примарне селекције отпада која треба да крене у самим домаћинствима, подизање еколошке свести и знања о могућностима рециклаже – циљеви због које је идеја и реализација Конкурса у ЈКП „Стари град“ започела, је постигнут, каже директорка предузећа.
Велика помоћ у реализацији изложбе и селекцији радова стигла је од стране Школе примењених уметности, у којој је препознат значај оваквих врста промотивних и едукативних активности.
Школа са највише послатих радова је ОШ Вук Караџић, док су прве награде у категоријама ученика 3. и 4. разреда заслужили ученици школе Јеврем Обреновић. Свеукупни победник конкурса је одељење 4-2 основне школе Ната Јеличић, чији су ученици и наставник Душан Новаковић, израдили рециклажног робот.
Трећа по броју учесника на конкурсу је ОШ Јован Цвијић издвојено одељење у Петловачи, чији директор истиче да је овакав вид едукације значајан и потребан, али и добро дошао и за школе на сеоском подручју, нарочито када има форму и такмичарски дух. Радови који нису изложени у галерији Школе примењених уметности, украшавају просторије ЈКП Стари град, а на пролеће је планирана велика изложба на отвореном свих пристиглих радова на овај Конкурс и неке наредне који су у плану.