ЈКП Стари град, Хајдук Вељкова бб, Шабац
ЈКП Стари градАктуелноПремовић: Најважнија сигурност радника

Премовић: Најважнија сигурност радника29. октобар 2019.

Радница ЈКП „Стари град“ у Шапцу, повређена је када је маскирани и наоружани нападач, у уторак 29. октобра нешто пре 14 часова, пред сам крај радног времена, упао у просторије у којима се обавља напалата рачуна на пијаци „Живинарник“. Храбра жена покушала је да спречи пљачку и том приликом задобила повреде главе и руке, када ју је разбојник одгурнуо а она пала на плочице. Услед насталог метежа и гужве, лопов је успео да побегне са делом новца из касе.
Мирослав Премовић, директор ЈКП „Стари град“ Шабац, истако је поводом немилог догађаја, да је безбедност радника на првом месту:

- Од пресудне важости је да повећамо мере безбедности на наплатним местима која имамо у граду. Такође, апелујем на грађане, као и на надлежне на јавним функцијама и безбедносним структурама, да нам помогну да повећамо сигурност наших радника. Ово није усамљен, само је екстреман случај. Наши радници су готово свакодневно на удару грађана са различитим намерама – објаснио је Премовић.

Милан Васић, начелник Градске управе Шабац и Снежана Ђокић, доскорашња директорка ЈКП „Стари град“, посетили су повређену радницу која је по завршетку обављених анализа пуштена кући на опоравак.

- Желим да изразим захвалност и дивљење радници која је показала изузетну храборст на свом радном месту. Град ће њој и њеној породици помоћи око свега што буде било потребно. Договорили смо са Јавно-комуналним предузећем да се што пре повећа сигурност на оваквим местима. Истовремено, апелујем на Полицијску управу да у што краћем року пронађе починиоце и да превентивно делује да се овакве ствари у нашем граду више не дешавају – додао је Васић.