ЈКП Стари град, Хајдук Вељкова бб, Шабац
ЈКП Стари градАктуелноЗавршен Ликовни конкурс #ЗаРЕЦИКЛИРАЈсе

Завршен Ликовни конкурс #ЗаРЕЦИКЛИРАЈсе6. јун 2019.

Поводом 5. јуна Светског дана заштите животне средине, Јавно-комунално предузеће „Стари град“, уз подршку Града Шапца, у сарадњи са Школом примењених уметности, по друг пут организовало је Ликовни конкурс за млађе узрасте основних школа на територији града.
Акција је ове године носила назив „ЗаРЕЦИКЛИРАЈсе“, са жељом да се покрену ствари и да најмлађи кроз игру науче нешто више о заштити животне средине, рецикажи материјала и шта се се све од њега може направити.
- Битно је да се деца едукују о примарној селекцији отпада, о његовом разврставању на месту настанка, у домаћинству. А такође, да схвате да готово сваки отпад може да има неку употребну вредност, да то треба искористити. Тиме штитимо и себе и средину у којој живимо" - истакла је директорка ЈКП "Стари град" Снежана Ђокић.
На адресу ЈКП „Стари град“ стигао је велики број радова које су направили ученици од првог до четвртог разреда шабачких основних школа, а четврочлана комисија доделила је награде за групни рад, одељењима и школама и појединачне, за ученике који су показали посебну креатвност. Завршни програм одржан је јуче, на Градском тргу, уз изложбу радова, и програм у коме је учествовало Културно-уметничко друштво „Абрашевић“ са фолклорном и балетском секцијом.


JKP "Stari grad": Završen Likovni konkurs "ZaRECIKLIRAJse"